نحوه تعیین ظرفیت بار لاستیک

نحوه تعیین ظرفیت بار لاستیک

 

لاستیک خودرو از مواردی است که در نگاه اول بسیار ساده می آید اما اگر دقیق تر به تایر نگاه کنید؛ تکنولوژی و مهندسی مدرنی دارد. به علاوه برای رانندگان حرفه ای انتخاب لاستیک با چالش های همراه است. انتخاب نوع تایر، برند و بسیاری موارد دیگر! در بخش های مختلف از سایت ما تلاش کردیم تا اطلاعات مفیدی از علائم روی لاستیک، مزایا و معایب لاستیک پهن تر، علل سایش و ... در اختیار مشتریان گرامی قرار دهیم. در این صفحه بصورت اختصاصی به شاخص بار تایر و جدول تعیین ظرفیت بار لاستیک پرداختیم.

 

تعیین ظرفیت بار لاستیک بر اساس رتبه لایه، شاخص بار و محدوده بار انجام می‌شود. شاخص  بار در دیواره کناری همه لاستیک ها و با یک مقدار عددی نشان داده می شود. هرچه عدد بار بالاتر باشد، لاستیک قوی تر است. لاستیک های با درجه بار بالاتر می توانند فشار هوای بیشتری را تحمل کنند، به این معنی که می توانند بارهای سنگین تری را نیز حمل کنند. توجه داشته باشید - حداکثر وزنی که رتبه بار به آن اشاره دارد بر حسب کیلوگرم است

 

برای دستیابی به ظرفیت بار بالاتر تایر، لاستیک باید هوای بیشتری در خود نگه دارد. علاوه بر این، لاستیک باید به اندازه کافی قوی باشد تا بتواند حجم و فشار هوای بیشتری را در خود نگه دارد. لاستیک‌ها همچنان در حال بهبود هستند، به‌ویژه با استفاده از مواد لایه فولادی و ساختار رادیال. این باعث می‌شود که رتبه‌بندی عددی لایه در تعیین ظرفیت تحمل بار لاستیک کمتر مؤثر باشد. شاخص بار که روی دیواره جانبی لاستیک قرار دارد، مقدار دقیق‌تری از ظرفیت تحمل بار لاستیک را ارائه می‌دهد.

 

جدول شاخص بار لاستیک

 

شاخص بار لاستیک سواری

شاخص بار لاستیک عددی است که با حداکثر وزنی که یک لاستیک می‌تواند با باد مناسب تحمل کند؛ مطابقت دارد. هرچه عدد شاخص بار لاستیک بالاتر باشد، ظرفیت تحمل بار آن بیشتر است. بنابراین، انتخاب لاستیکی با شاخص بار پایین‌تر از مشخصات لاستیک فابریک (OE) به این معنی است که لاستیک ظرفیت بار اصلی را حمل نخواهد کرد.

 

در این تصویر، ۹۴ محدوده بار است. با مراجعه به جدول محدوده بار زیر، 92 معادل ظرفیت تحمل بار 630 کیلوگرم است.

 

شاخص بار لاستیک سواری

 

شاخص بار لاستیک کامیون سبک (LT)

لاستیک‌های کامیون سبک برخلاف لاستیک‌های سواری که فقط یک شاخص بار دارند، دو شاخص بار روی دیواره جانبی لاستیک دارند. این به این دلیل است که ممکن است لاستیک‌های کامیون سبک را روی خودروهایی با چرخ‌های دوگانه عقب نصب کنند.

در این تصویر، لاستیک خودروی سبک دارای شاخص بار ۱۱۷/۱۱۲ است. با استفاده از جدول محدوده بار، شاخص بار ۱۱۷/۱۱۲ ظرفیت بار یک لاستیک را معادل 1285 کیلوگرم و ظرفیت بار دو لاستیک را معادل 1120 کیلوگرم نشان می‌دهد.

 

شاخص بار کامیون

 

دلیل اینکه ظرفیت دو لاستیک کمتر از یک لاستیک است این است که اطمینان حاصل شود که در صورت خرابی یک لاستیک، وسیله نقلیه می‌تواند همچنان بار را حمل کند.

 

محدوده بار/رتبه لایه

حرفی روی دیواره جانبی لاستیک نشان دهنده محدوده بار است. این حرف مقیاسی از استحکام لاستیک ارائه می‌دهد و به تعیین میزان هوایی که یک لاستیک می‌تواند در خود نگه دارد و ظرفیت تحمل بار کمک می‌کند. هرچه محدوده بار بالاتر باشد، ظرفیت تحمل بار لاستیک بیشتر است.

محدوده بار از یک اندازه‌گیری قدیمی به نام رتبه‌بندی لایه می‌آید. لاستیک‌ها از لایه‌های لاستیک و تسمه ساخته شده‌اند که به عنوان لایه‌ها نیز شناخته می‌شوند. از نظر تاریخی، لایه‌های بیشتر ظرفیت تحمل بار بیشتری را برای لاستیک فراهم می‌کرد، بنابراین سازندگان لایه‌های لاستیک را می‌شمردند و از این عدد برای نشان دادن ظرفیت حمل بار استفاده می‌کردند.

با این حال، ساخت لاستیک‌های امروزی از لایه‌های کمتر و قوی‌تر استفاده می‌کند. بنابراین، محدوده بار اساساً استحکام لاستیک و حداکثر فشار هوای مجاز را تعریف می‌کند و نه اطلاعات خاص در مورد ترکیب آن. به عنوان مثال، یک محدوده بار C مشخص می‌کند که یک لاستیک معادل یک لاستیک با ساخت ۶ لایه است. این لاستیک در واقع از ۶ لایه ساخته نشده است، بلکه از یک یا دو لایه با استحکام معادل ساخته شده است.

 

محدوده بار لاستیک کامیون

 

برای یافتن حرفی که محدوده بار را نشان می‌دهد، دیواره جانبی لاستیک را بررسی کنید. لاستیک‌های سواری علامت‌گذاری ندارند زیرا دارای رتبه استاندارد ۴ لایه هستند. با این حال، ممکن است بار استاندارد (SL) یا بار اضافی ( XL) یا تقویت شده را پیدا کنید. هر دو این نوع دارای رتبه ۴ لایه هستند، اما بار اضافی می‌تواند تا ۴۲ PSI و بار استاندارد ۳۶ PSI را تحمل کند.

 

جدول محدوده بار لاستیک سواری

 

رتبه لایه روی یک لاستیک برای ارائه ظرفیت تحمل بار در فشارهای خاص لاستیک قرار دارد. رتبه‌های لایه الفبایی هستند و از A تا N با عدم وجود I و K برای جلوگیری از اشتباه با عدد ۱ و کیلوگرم (کیلو) به ترتیب متغیر هستند.

 

برای مقایسه محدوده بار و رتبه لایه به نمودارها مراجعه کنید.

 

کلام آخر

امیداوریم توانسته باشیم اطلاعات مفیدی از شاخص بار تایر در اختیار شما قرار داده باشیم.  قبل از خرید، حتما به بررسی دقیق مشخصات فنی لاستیک‌ها و مشورت با کارشناسان متخصص بپردازید. ما در همپالاستیک انواع تایر را برای خودروهای مختلف از سواری تا سنگین و راهسازی عرضه می کنیم. برای مشاهده قیمت روز لاستیک سواری، کامیون، راهسازی و کشاورزی به صفحات دسته بندی مراجعه نمایید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر از راههای ارتباطی گوناگون( واتس آپ، تلگرام یا اینستا) با کارشناسان ما تماس بگیرید.